Nettikameran suoja/sulkia

3,59

 

Tietokoneen kamerasuoja/sulkija luukku

Kyse ei ole enää siitä oletko juuri sinä kohteena mielenkiintoinen matti meikäläisenä. Meitä tavallisia käyttäjiä kohtaan tulevat hyökkäykset on aika pitkälle automatisoitu, sinne mennään mihin päästään ja jota ei ole riittävästi suojattu.

Miksi tietokoneen kamera pitäisi peittää?

Läppärin ja pöytäkoneen kohdalla linssin peittäminen ei vaadi tietoteknistä osaamista. Vaiva on pieni, mutta yksityisyydellesi saama suoja voi olla suuri.

Entä älypuhelimet ja tabletit. Pitäisikö niidenkin kamerat peittää?

Vessa on paikka, jossa harva ajattelee omaa yksityisyyttä loukattavan. Silti moni ottaa sinne kännykän mukaansa. Tämä on nykyteknologian ristiriita: puhelimia mainostetaan hyvillä kameroilla, niitä kannetaan mitä yksityisimpiin tilanteisiin – ja samalla pitäisi muistaa, että joku ulkopuolinen voi nähdä.

Koko: 12mm x 7mm aukon halkasija 5mm. Erittäin pieni ja huomaamaton.

Metalliseos, takapuolella ei ole teippiä.

Varasto loppu

Webbikameran haltuunotto ei vaadi suurta teknistä taitoa.
Haittaohjelman saa ujutettua uhrien tietokoneille helposti. Ammattimaiset vakoilijat käyttävät webbikameroiden haltuunottamista varmasti esimerkiksi teollisuusvakoilussa.

Hyvä keino on peittää kamera jollakin lapulla ainakin silloin, kun sitä ei käytä ja pitämään tietokoneen virus- ja haittaohjelmatorjunnan päivitettynä. Näin haittaohjelmien pääseminen koneelle vaikeutuu.