RFID skydd mot elektroniska tjuvar

I Finland görs det redan fler identitetskapningar än inbrott!

För var tredje offer för identitetsstöld, är den ekonomiska förlusten oftast mellan 500€ till upp över 20 000€, och mängden av offer ökar dramatiskt för varje år!

One sec har ensamrätt att fungera som Nordisk leverantör av ID Strongholds produkter. Vi har i lager  RFID skyddade mobiltelefon korthållare, de andra ID Strongholds produkterna är beställningsvaror.

ID Strongholds produkter är gjorda i USA, är GSA’s FIPS 201  testade och godkända och används av US federal Government.

 

One sec har ensamrätt på säkerhetsmarknaden att sälja de Tysk producerade kortskydden. Hidentity produkterna är TUV-testade och godkända och fungerar mot de flesta kända avläsnings frekvenserna: 100kHz,125kHz,134kHz,13,56MHz,433MHz,868MHz,915MHz,1800MHz,2,4GHz,3GHz,4GHz.

 

One sec har också egna RFID skyddsförpackningar för bankkort och för pass. Aluminiumlegeringen blockerar frekvenser från 10 KHz till 5,8 GHz.

 

Om RFID:
RFID – Radio Frequency Identity är ett sätt att trådlöst lagra och ta emot information från ett mikrochip.

High Frequency (HF) RFID skickar och tar emot information på 13.56 MHz, vilket är den frekvensen som används i pass, nationella ID-kort och nya bankkort anpassade för trådlösa betalningar.

Skimming av dessa nya typer av bankkort blivit vanligare och tekniken enklare för tjuvar att komma åt den lagrade informationen. Med en smartphone eller annan portabel avläsningsutrustning, kan tjuven komma åt personuppgifter, kortnummer och annan information som finns lagrad på chipet.

De nya kontokorten anpassade för trådlösa betalningar är praktiska och gör små inköp enklare och smidigare. Men det medför samtidigt en viss säkerhetsrisk då både person- och kortuppgifter finns lagrade i kontokortets inbyggda mikrochip. Kortuppgifterna läses trådlöst av med en RFID-läsare som i fel händer obemärkt kan komma åt dina uppgifter. Detta brukar benämnas som skimming.

Förhindra dina personliga data från att kopieras olagligt utan att du ens märker det. Förvara alltid dina bank- och kreditkort och andra kort med elektroniska data i specialfolie RFID-kortskydd. På så vis är de enkelt men effektivt skyddade mot skimning och elektronisk stöld.